Trä Filament – Allt du behöver veta


Trä filament är ett unikt material som används för 3D-utskrifter. Det är ett miljövänligt alternativ till plast som ger en helt annan utskriftskänsla.

Allt du behöver veta om trä filament

Trä filament har blivit alltmer populärt på grund av dess estetiska utseende och möjligheten att skapa intressanta och unika utskrifter. Trä filament är tillverkat av ett eller flera träslag som har blivit minutiöst bearbetade för att kunna användas i 3D-utskrifter. Träslagen som används är typiskt björk, bok, bambu, ek, körsbär, lönn, tall och ved. Det finns även trä filament som är gjort av återvunnet trä.

Trä filament användningsområden

Trä filament har en något högre värmeutvidgningskoefficient än standard PLA- och ABS-plast, vilket gör det svårare att hantera under utskrift. Trä filament kräver ofta en högre utskriftshastighet och högre värme för att få tillräckligt med värme för att smälta filamentet.

trä filament förklarat

I jämförelse med andra 3D-utskriftsmaterial har trä filament ett unikt utseende. Trä filament ger en slät, naturlig finish som inte kan uppnås med några andra material. Trä filament kan användas för att skapa mycket detaljerade objekt som inte är möjliga med andra 3D-utskriftsmaterial.

Trä filament har många användningsområden, från leksaker till möbler. Den kan användas för att skapa olika typer av föremål som inte är möjliga med andra 3D-utskriftsmaterial. Det kan också användas för att skapa intressanta och unika utskrifter som är unika och inte kan uppnås med andra material.

Som nämnts tidigare är trä filament ett miljövänligt material. Det är tillverkat av återvunnet trä, vilket bidrar till att minska miljöbelastningen. Det är också ett material som är mycket säkert att använda. Trä filament producerar inte giftiga ämnen och det finns inga farliga partiklar som kan orsaka allergiska reaktioner.

Trä filament

Till slut är trä filament ett fantastiskt 3D-utskriftsmaterial som ger ett helt unikt utseende som inte kan uppnås med andra material. Det är miljövänligt, säkert att använda och har många användningsområden. Om du letar efter ett unikt 3D-utskriftsmaterial som du kan använda för att skapa intressanta utskrifter, är trä filament det perfekta materialet.

Artiklar om andra filament:

Källor:all3dp