Hur väljer man rätt 3D-filament?

3D-filament är ett nödvändigt material för att skapa olika 3D-utskrifter. Det finns olika typer av filament att välja mellan och det kan vara svårt att veta vilken typ som passar bäst för dina 3D-utskriftsprojekt. Följande information hjälper dig att förstå vilka egenskaper hos olika filamenttyper som är viktiga att tänka på när du försöker avgöra vilket filament som passar bäst för dina behov.

3d filament abs
eSUN ABS+

Först och främst måste du bestämma vilken typ av 3D-skrivare du använder, eftersom detta kommer att begränsa vilka typer av filament som du kan använda. De vanligaste typerna av filament är ABS och PLA. Om du använder en FDM-skrivare, vilket är den mest populära typen, kan du använda både ABS och PLA. ABS är mer flexibelt och tåligt än PLA, men det är också mer utsatt för warping, vilket är när objektet dras ihop när det värms upp. PLA har en tendens att vara lättare att få bra resultat med, men det är inte lika tåligt som ABS.

Nästa sak att tänka på är storleken och tjockleken på filamentet. Det finns flera olika standardstorlekar som är populära, inklusive 1,75 mm och 3 mm. Om du använder en FDM-skrivare, är det bästa valet oftast 1,75 mm. Om du använder en andra typ av 3D-skrivare, kan det vara nödvändigt att använda en annan storlek. Tjockleken på filamentet är också viktig. De vanligaste tjocklekarna är 1,75 mm och 2,85 mm, men det finns även andra alternativ.

Efter att ha bestämt vilken typ av filament som passar bäst för din skrivare måste du också ta hänsyn till dina specifika projekt. Du kan välja filament som har specifika egenskaper, som hållbarhet, utseende och prestanda. Olika typer av filament har olika egenskaper, så det är viktigt att du känner till dina behov och väljer ett filament som passar.

eSun PLA+
eSUN PLA+

Du bör också ta hänsyn till kostnaden för filamentet. Det finns många billiga alternativ där ute, men det är viktigt att du väljer ett som har god kvalitet. Billigare filament kan leda till dåliga resultat och även skada din skrivare.

Om du följer dessa steg kan du vara säker på att du har gjort ett bra val av filament för dina 3D-utskriftsprojekt. När du väljer ett filament måste du ta hänsyn till din skrivare, dina projektbehov och din budget för att säkerställa att du får bästa möjliga resultat.

esun petg
eSUN PETG

Källor:BCN3