HIPS filament – den ultimata guiden

Hips filament är ett av de mest populära plastmaterialen som används för 3D-utskrifter. Det är ett polystyrenmaterial som är ekonomiskt, lätt att arbeta med och ger bra resultat. Det är hållbart, lätt att använda och har alla de fördelar som krävs för att uppnå hög kvalitet på utskriften. Hips filament är ett av de mest populära materialen för 3D-utskrifter och är lämpligt för alla typer av projekt, från små modeller till stora prototyping-projekt. Det är ett flexibelt material som är lätt att anpassa till olika typer av 3D-utskrifter.

Fördelar

  • Låg kostnad
  • Slag- och vattentålig
  • Lättvikt
  • Lösbar av d-Limonene

Nackdelar

  • Uppvärmd säng krävs
  • Uppvärmd kammare rekommenderas
  • Hög utskriftstemperatur
  • Ventilation krävs

Hårdvarukrav

Kolla så att din 3d skrivare möter dessa kraven innan du skriver ut HIPS filament

Bed

Bädd

Temperatur: 100-115 °C
Värme bädd krävs
Bör vara instängt

Build Surface

Bygg yta

Lim stift
Glas platta
PET lakan

Extruder

Extruder

Temperatur: 230-245 °C
Ingen speciell extruder krävs

Cooling

Kylning

Kräver ingen nerkylning

Tips för att slippa problem när du ska skriva ut PVA

1. Kontrollera att filamentet är helt torrt för att förhindra att filamentet klumpar sig.

2. Justera filamentstrålen till rätt storlek för att få ett jämnt och felfritt utskriftsresultat.

3. Justera utskriftshastigheten så att den passar till materialet som ska skrivas ut.

4. Se till att temperaturinställningarna för utskriften är korrekta och anpassade för filamentet.

5. Kontrollera att alla kablarna är åtdragna och att inga kablar är lossna.

6. Se till att du har nog med filament för att skriva ut hela objektet, inklusive någon extra filament för att förhindra att det slutar mitt i en skrivning.

7. Kontrollera att du har rätt mängd filament för att förhindra att filamentet inte skrivs ut korrekt.

8. Kontrollera att utskriftsplattformen är jämnt stöttad och att det inte finns några föremål som skulle kunna störa eller förhindra utskriften.

Proffs tips

  • Vissa HIPS-filament innehåller tillsatser som gör filamenten lättare att skriva ut, men samma tillsatser kan ofta göra materialet svårare att lösa upp och ta bort om du planerar att använda HIPS som stödmaterial.
  • För att förbättra bäddens vidhäftning, överväg att använda en ABS-slurry. Denna blandning kan skapas på egen hand genom att blanda bitar av ABS-filament med aceton och sedan applicera blandningen på din tryckbäddsyta.

Hips filaments har visat sig vara ett mycket användbart material för att skapa allt från medicinteknisk utrustning till allt annat som kräver hög prestanda. Det är ett mycket pålitligt material som är lätt att arbeta med och har många användbara egenskaper. Det är ett mångsidigt material som har många användningsområden och kan användas för att skapa högkvalitativa produkter. Att använda Hips filament är ett mycket effektivt sätt att skapa produkter som håller länge och som kan uppfylla olika krav och förväntningar. Det är ett mycket användbart material som gör det möjligt för användare att skapa kvalitativa produkter på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt.

Simplfy3d har fjort en djupare artikel om HIPS filament